zondag 10 juni 2012

Varkenshaassaté met zelfgemaakte satésaus en nasi goreng

Soms gaat het niet om de bestemming, maar om de reis er naartoe.
Dat is het motto van het eten van vanavond. Gemakkelijk gezegd: nasi goreng.
Moeilijk gezegd: Een saté van gemarineerde varkenshaas met zelfgemaakte pindasaus en gebakken rijst met groente, met daarbij komkommer en atjar geserveerd.

Het viel nog mee om de pindasaus te maken. Zelf pinda's vijzelen? Dat is wel een heel bizar idee als je weet dat er genoeg smaken en soorten aanmaak-pindasaus zijn. Maar het is leuk om een keer gedaan te hebben. Pinda's, knoflook, uitje, sambal, melk, kokosmelk, pepertje. Lekker hoor.











Ingrediënten: Varkenshaas, ketjap, olie, peper, zout, suiker, pinda's, sjalot, rode peper, sambal, melk, kokosmelk, knoflook, rijst, ui, wortel, bosui, taugé, ei (omeletreepjes), atjar, komkommer

1 opmerking:

  1. Ah ziet er goed uit, wanneer worden wij eens een keer uitgenodigd!

    Wist niet dat je zo'n kookfanaat bent, komt goed uit met Judith als vrouw...

    BeantwoordenVerwijderen