Dat is het motto van het eten van vanavond. Gemakkelijk gezegd: nasi goreng.
Moeilijk gezegd: Een saté van gemarineerde varkenshaas met zelfgemaakte pindasaus en gebakken rijst met groente, met daarbij komkommer en atjar geserveerd.
Het viel nog mee om de pindasaus te maken. Zelf pinda's vijzelen? Dat is wel een heel bizar idee als je weet dat er genoeg smaken en soorten aanmaak-pindasaus zijn. Maar het is leuk om een keer gedaan te hebben. Pinda's, knoflook, uitje, sambal, melk, kokosmelk, pepertje. Lekker hoor.
Ingrediënten: Varkenshaas, ketjap, olie, peper, zout, suiker, pinda's, sjalot, rode peper, sambal, melk, kokosmelk, knoflook, rijst, ui, wortel, bosui, taugé, ei (omeletreepjes), atjar, komkommer
Ah ziet er goed uit, wanneer worden wij eens een keer uitgenodigd!
BeantwoordenVerwijderenWist niet dat je zo'n kookfanaat bent, komt goed uit met Judith als vrouw...