donderdag 14 februari 2013

Bakkeljauw (gedroogde vis)

Deze keer praktische vis. Althans in vroegere tijden. Toen we nog niet de vriezer hadden waarin we vis maanden ingevroren kunnen houden. Nee, ook een manier van conserveren is zouten en drogen. Daardoor is de vis lang houdbaar. Dit was vroeger handig op grote reizen over zee. Want als je een paar maanden onderweg bent is moet je die tijd ook met eten kunnen overbruggen.

Een nadeel van de gedroogde gezoutte vis is dat je hem eerst moet laten weken. Om zo het zout eruit te krijgen. De vis heeft 24 uur kunnen weken.

En een simpel recept erbij, de vis met een ui en tomaat opbakken.
Zoals bij vroegere tijden een praktisch recept dat niet uitblinkt in zijn presentatie :)







Ingrediënten:
  • Gedroogde vis (bakkeljauw, klipvis, bacalao, stokvis of hoe je het ook wilt noemen)
  • Ui, tomaat, kookroom, peper, boullionblokje
  • Rijst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten