zondag 25 november 2012

Fish chowder

De meer bekende variant is clam chowder. Een stevige, romige soep van een soort schelpdieren.
Omdat mijn vriendin daar wat minder van houdt hebben vanavond een andere variant erop gegeten, fish chowder.
In plaats van schelpdieren zit er nu vis en surimi in om zo de vissmaak van de soep te behouden.

Deze keer gepresenteerd in een 'broodkom' die zo lekker is dat je hem erbij kunt opeten ;)

(Klik op een foto voor een vergroting)


Voor de soep is goedkope vis gebruikt, omdat je voor een soep geen dure vis erin hoeft te doen.


Vis, bacon, selderij en ui aanfruiten. Aardappeltjes voorkoken.

 Visfond, room en melk toevoegen. En de surimi en peterselie.


De fish chowder gepresenteerd in een broodkom.

 En de fish chowder op een soepbord.



Ingrediënten:
  • Koolvis, surimi, room, melk, visfond, bacon, peper, zout, uit, selderij, ui, aardappel, peterselie, worchestershiresauce

Geen opmerkingen:

Een reactie posten