zaterdag 8 december 2012

Borsjtsj



Borsjtsj, het heeft nog tien varianten van de naam. Het is een rode bietensoep uit Oost-Europa. Geinspireerd op een gerecht uit een kookboek dat ik van Sinterklaas had gekregen.

De soep is lekker geworden. Als je er nog kleine aardappelblokjes doorheen zou doen, wordt het een maaltijdsoep.
(Klik op een foto voor een vergroting)


In de maatbeker zit de runderbouillon met een rondje vet. Het vlees ervan ligt ernaast.

Eerst de groeten aanbraden (de bieten waren al gekookt en hoeven er nog niet bij)

De bieten en bouillon erbij (het bouillonvlees nog apart houden, dat hoeft niet gepureerd te worden).


De soep pureren en daarna het bouillonvlees, citroensap en azijn erbij.




Ingrediënten:
Rode bieten, runderbouillon, paprika, ui, wortel, radijs, bosui, knoflook, azijn, citroensap, peper, zout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten