vrijdag 26 oktober 2012

Bapao kip-kerrie

Waarom makkelijk doen als het ook moeilijker kan?
Deze keer zelf bapao's gemaakt!
En ze smaakten nog lekkerder dan die uit de supermarkt ;) De volgende keer mogen ze nog iets dikker deeg laagje hebben.

Het bapaomeel heb ik bij de toko gehaald maar het zou ook gewoon met bloem moeten kunnen. Bapaomeel is wat witter en fijner dan gewoon bloem.


De vulling voor de bapao maken.


De gist laten gisten.

Het bapoadeeg maken (het gele is olie). Het papje rechts is de gist.

Drie deegballen, nog een tijdje laten rijzen.

En het deeg dichtvouwen en tot een bapaovorm kneden.


En de bapao kan zo gestoomd worden met de deksel er op.




Ingrediënten:
  • (Bapao)Bapaomeel, gist, zout, beetje bakpoeder, olie, water, suiker
  • (Vulling)Kip, ui, kerrie, komijnpoeder, peper, zout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten