zaterdag 29 juni 2013

Saltimbocca

Vanavond Saltimbocca gemaakt. Dat is een kalfschnitzel met Italiaanse ham en salie. Ik wist eigenlijk niet wat ik er van moest verwachten, maar het smaakte super lekker. De smaak van de salie proefde je meteen in het dunne sappige kalfsvlees.
Daarbij was een jus van Marsala wijn (hiervoor wist ik ook niet wat het was. Het lijkt op port, de kleur is als cola, maar het smaakt wat naar sherry).
En gegrilde paprika en aubergine.
Eerst was ik bang om het vlees om te draaien om te bakken. Omdat misschien dan de salie los zou gaan. Maar die bleef netjes zitten.
 
(Klik op een foto voor een vergroting)




  Daarna in de pan wat boter en de Marsalawijn doen om de jus te maken.
 
 


Ingrediënten:
  • Kalfsschnitzel, peper, prosciutto crudo, salie
  • Aubergine, zout, paprika
  • Aardappeltjes, Italiaanse kruiden, olie
  • Boter, Marsala wijn
  • Citroen partje (was eigenlijk overbodig)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten