zondag 18 augustus 2013

Scotch egg

Ik kwam het 'Scotch egg'  tegen op internet en dat ziet er toch uit als een leuke snack. Toen ik wat verder zocht kwam ik er achter dat de Nederlandse variant er ook gewoon is: het 'vogelnestje'.

De recepten liepen wat uiteen wat betreft de bereiding. Sommigen bakten de ballen, sommigen frituurden ze en andere deden ze in de oven.
Als test heb ik ze in uit de oven en in de pan gebakken. Qua smaak verschilde het niet zoveel, maar als je ze in de oven doet hoef je er minder op te letten en is dus makkelijker.

De smaak is precies wat je er van ziet een eiige gehaktbal, lekker.

Ook heb ik geen gehakt gebruikt voor de gehaktbal, maar braadworst. De vulling van de worst is wat zachter en fijner gemalen dan gewoon gehakt en zo krijg je een mooiere bal.

(Klik op een foto voor een vergroting)



Als test ook vershoudfolie gebruikt om de bal te vormen, gaat wel aardig. Maar helemaal met de hand gaat ook goed.

De bal in een cupcake-bakblik in de oven en andere in de pan gebakken. Maakt weinig verschil.
 
 
Het ei ziet er rond uit omdat hij in de breedte is doorgesneden.
 

Ingrediënten:
  • Braadworst, eieren, sjalot, knoflook, peper, zout, oregano, paprikapoeder, nootmuskaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten